Izvor: Press, 17.Avg.2018, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izmenjen tender - i NBS prodaje svoj udeo

Ministarstvo privrede izmenilo je uslove tendera za prodaju udela u beogradskom Rekreatursu.
Foto: Thinkstock



































Razlog >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << za to je jer su ponuđenom paketu akcija pridružene i akcije tog preduzeća koje su u vlasništvu Narodne banke Srbije (NBS). 

Po početnoj ceni od 7,55 miliona evra ponuđeno je 36,9 odsto akcija Rekreatursa, od čega je 26,1 odsto u vlasništvu Republike Srbije, u vlasništu Akcionarskog fonda je 5,8 odsto akacija, a vlasnik 4,9 odsto akcija je NBS. 

Zainteresovani kupci mogu podneti prijave za učešće u nadmetanju za kupovinu tog preduzeća, čija je delatnost hotelski i sličan smeštaj, do 14. septembra, a otvaranje ponuda je 18. septembra. 

Tender za prodaju kapitala Rekretaursa objavljen je 28. juna kada je ponuđeno 31,9 odsto akcija po početnoj ceni od 6,53 miliona evra, a rok za dostavljanje prijava za učešće u tom postupku bio je 24. avgust. 

Prethodni tender za prodaju vlasništva države i Akcionarskog fonda u Rekretaursu, objavljen u novembru prošle godine, bio je neuspešan, a početna cena bila je sedam miliona evra.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.