Izmene Zakona o akcizama na cigarete

Izvor: Blic, 02.Feb.2009, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izmene Zakona o akcizama na cigarete

Na sednici koja će se održati u četvrtak Vlada Srbije će usvojiti izmene Zakona o akcizama u delu koji se odnosi na akcize na cigarete.

Naime, prema ranijem dogovoru koji su imali sa 90 odsto proizvođača cigareta, „ad valorem” komponenta trebalo je da se uveća sa 33 na 35 odsto, a fiksni deo akcize sa 8,92 na 11 dinara. Umesto toga, Skupština je 21. januara usvojila Zakon o akcizama sa amandmanima koje je predložio Branko Ružić, šef poslaničke grupe SPS-JS, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << a koji je išao naruku proizvođačima jeftinijih cigareta poput „Monusa” iz Inđije, iza kojeg stoji biznismen Predrag Ranković Peconi, po kome je fiksna akciza zadržana na nivou od 8,92 dinara, a proporcionalni deo akcize uvećan na 38 odsto.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.