Izložba slika Svet memorisanih iskaza“

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jul.2018, 14:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba slika "Svet memorisanih iskaza“

U sklopu „Kulturnog leta“ u Rumi, u Zavičajnom muzeju je otvorena izložba slikara Predraga Peđe Jovovića, koji se mnogobrojnim posetiocima predstavio svojom postavkom slika pod nazivom „Svet memorisanih iskaza“.

Veliki broj ljubitelja umetnosti, okupio se u Zavičajnom muzeju u Rumi, kako bi uživao u postavci slika istaknutog umetnika Peđe Jovovića. Samo reči hvale i oduševljenje umetničkim delima, ispunilo je legatu Romana Soretića.

Peđa Jovović >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se slikarstvom bavi više od 25 godina i u tom periodu je priredio osam samostalnih izložbi. Izlagao je preko 200 puta na žiriranim salonima i kolektivnim izložbama, gde je često osvajao pohvale i nagrade.

Tematska, deveta po redu, samostalna izložba sa 20 slika, dokaz su dugogodišnjeg i kvalitetnog rada ovog umetnika. Ova izložba prva je u nizu planiranih koje će biti predstavljenje u muzeju u Rumi, u sklopu „Kulturnog leta“.

Svoje lično zadovoljstvo zbog velikog odziva publike, izrazio je i predsednik SO Ruma, koji veoma ceni rad ovog slikara, i koji je redovan gost na ovakvim događajima.

„Svet memorisanih iskaza“ je smisao za uzbudljivu igru oblika, gde je umetnik uspeo na uverljiv način da ukaže na domen sveta koji je izašao iz njegove memorije i približi ljubiteljima njegovog stvaralaštva. Upravo zbog toga oduševljenje publike na otvorenoj izložbi u rumskom muzeju, nije izostalo.

 

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.