Izložba grafika Ivane Stanković u Grafičkom kolektivu

Izvor: Glas javnosti, 16.Avg.2012, 10:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba grafika Ivane Stanković u Grafičkom kolektivu

BEOGRAD - U Galeriji Grafičkog kolektiva će 20. avgusta biti otvorena izložba najnovijih radova, grafika iz ciklusa "Igra" umetnice iz Niša Ivane Stanković.

U najavi izložbe istaknuto je da se autorka u radovima nastalim od 2009. do 2012. godine opredelila za temu drveća koristeći fotografiju kao pomoćno sredstvo svog likovnog rada.

Grafike ove umetnice koja je diplomirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Prištini a magistrirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << okarakterisane su kao vizuelni dijalog sa prirodom u kojoj traži uporište za svoje likovno stvaralaštvo.

Likovni jezik njenih grafika gradi se na preciznom crtežu, atraktivnosti motiva i zavodljivoj igri svetla i senke.

Kompozicijom jednog dela radova iz ciklusa "Igra" dominira razgranata krošnja, navodi se u najavi, uz ocenu, da je ideju o drvetu kao simbolu života sa svim različitim stanjima i emocijama realizovala dobrim izborom tehnika kao što su linorez, akvatinta i bakropis.

Stanković je član Udruženja likovnih umetnika Srbije (ULUS-a). Od 1999. godine je profesor grafike u Umetničkoj školi u Nišu. Učestvovala je u radu više umetničkih kolonija a od 1999. godine samostalno izlaže.

Izložba u grafičkom kolektivu biće otvorena do 8.septembra.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.