Izgoreo stan, nije bilo povređenih

Izvor: Blic, 22.Maj.2010, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izgoreo stan, nije bilo povređenih

U požaru koji je juče oko 16 časova izbio u zgradi u Bulevaru despota Stefana 20 izgoreo je stan na prvom spratu. Povređenih nije bilo, a uzrok požara za sada nije poznat.

Stan od oko 70 kvadrata na prvom spratu koristi privatna firma koja se bavi trgovinom i prodajom lekova. Kada je požar izbio, u stanu nije bilo nikoga.

- Stajao sam na terasi i čuo jak prasak. Potom sam osetio dim, a dno terase postalo je vrelo. Dim se brzo širio. Uplašio sam se i ušao unutra, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gde sam ostao do dolaska vatrogasaca - priča stanar koji živi u stanu iznad izgorelog.

Njegov stan, na sreću, nije oštećen zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca. Na drugom i trećem spratu juče su se mogle videti samo crne fasade od dima.

- Stigli smo za četiri minuta. Intervencija nije dugo trajala, a vatru je gasilo 19 vatrogasaca. Kada smo stigli, stan je već bio u plamenu, a dim se širio sa terase.

Ipak, uspeli smo da spasemo veliki deo stana, ali je izgoreo nameštaj i električni uređaji - priča Mile Jovičić, komandir Vatrogasno spasilačke brigade Beograda.

Ispred zgrade u Bulevaru despota Stefana juče je stajalo pet vatrogasnih vozila. Jedna saobraćajna traka na kratko je bila zatvorena, a nakon što je požar ugašen saobraćaj se još sat vremena odvijao usporeno.

Proglasili ga herojem

Mladi Beograđanin Goran Janković juče je od stanara zgrade u Bulevaru despota Stefana dobio titulu heroja. Kada je požar izbio, Goran je sedeo u susednom kafiću „Optimist". Videvši plamen koji je sve više buktao, Goran je utrčao u zgradu i lupao stanarima na vrata govoreći im da je u zgradi izbio požar. U hodniku se već tada širio dim, ali Goran kaže da se uplašio da neko od stanara ne bude ozbiljno povređen.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.