Izbor članova REM-a na dnevnom redu tekuće sednice Skupštine

Izvor: RTS, 25.Dec.2019, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbor članova REM-a na dnevnom redu tekuće sednice Skupštine

Poslanici Narodne skupštine Srbije uvrstili su u dnevni red tekuće sednice predlog Odbora za kulturu i informisanje za izbora nedostajuća tri člana REM-a.
U razgovoru sa članovima resornog Odbora za kulturu i informisanje, kanditati su se predstavili i izneli ocene medijske scene u Srbiji.
"Jasno je da mi danas nemamo ta dva člana REM-a koji mogu jedino biti izabrani tako što će neko drugi podneti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ostavku, jer ne postoji opoziv za člana REM-a i ne postoji nikakvo rešenje koje bi u ovom trenutku reklo da mi kao Skupština možemo nekoga da smenimo, ili da nekom uskratimo mesto u REM-u na koje je legalno izabran. Sačekaćemo kako će dalje teći stvari, kakav će biti dogovor u REM-u, da li ćemo dobiti još dva prazna mesta. Ako se to desi odbor će već u najkraćem roku, mogao bi već od polovine januara da dođe i do dva nova kandidata REM-a", izjavio je Mirko Krlić, predsednik Odobra za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije. 
Odbor je na sednici utvrdio šest kandidata – Nenada Zorića i Juditu Popović, koje je predložio Odbor, Zorana Simjanovića i Božidara Zečevića koje su predložila udruženja filmskih, scenskih i dramskih umetnika i udruženja kompozitora i Aleksandra Vitkovića i Dragomira Zupca, koje su predložili nacionalni saveti nacionalnih manjina.
Oni će popuniti mesta upražnjena prestankom mandata članova Saveta. Preostala dva člana, da bi se došlo do izbora pet novih članova, od ukupno devet, još nisu poznata.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.