Izbor Vlade Vojvodine zakazan za sredu

Izvor: Kurir, 09.Jul.2012, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbor Vlade Vojvodine zakazan za sredu

Najpre će biti održano zasedanja na kojem će poslanici raspravljati o izmenama i dopunama odluke o pokrajinskoj upravi, a nakon toga i o imenovanju zamenika sekretara Skupštine Vojvodine

NOVI SAD - Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor zakazao je za sredu, 11. jul drugo skupštinsko zasedanje novog saziva na kojoj bi poslanici trebalo da se izjasne o predlogu za sastav nove Vlade Vojvodine.

Kako je ranije najavljeno, novu vladu činiće stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << okupljene u koaliciji koju predvodi Demokratska stranka (DS) i Savez vojvođanskih Mađara, dok pregovori sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine još nisu okončani, ali se očekuje da i njihovi predstavnici budu u vladi.

Najpre će biti održano zasedanja na kojem će poslanici raspravljati o izmenama i dopunama odluke o pokrajinskoj upravi, koja podrazumeva smanjenje broja sekretarijata u Vladi Vojvodine, a nakon toga i o imenovanju zamenika sekretara Skupštine Vojvodine.

Po završetku te sednice odmah će biti održana i naredna na kojoj će biti izabirana nova Vlada Vojvodine, čiji će mandatar po treći put zaredom biti potpredsednik DS-a Bojan Pajtić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.