Izbeglice u Atini se razilaze, tenzije u Divati

Izvor: B92, 05.Apr.2019, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbeglice u Atini se razilaze, tenzije u Divati

Izbeglice koje su okupirale železničke pruge u Atini zahtevajući da im se dozvoli da putuju u severnu Grčku, a zatim do granice, napuštaju to mesto.

Prvi autobusi su već odvezli izbeglice do prihvatnih centara smanjujući njihov broj na stanici Larisis, prenela je Ana.

"Preduzimamo napore da ovi ljudi shvate da obećanja i uveravanja koja su im data nisu istinita. Oni gube više nego što su se nadali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će dobiti. Mi ih stalno informišemo i oni već počinju da se povlače", izjavio je generalni sekretar u Ministarstvu migracione politike Miltiadis Klapas.

U međuvremenu, u privremenom kampu koji su postavile izbeglice pored objekta za izbeglice u Diavati u Solunu došlo je po podne do tenzija.

Okupljene izbeglice su spakovale svoje šatore i stvari i počele da se kreću prema policijskim kombijima tražeći od policije da im dopuste da prođu i krenu ka granici.

Policija je uzvratila suzavcem i šok bombama kako bi ih potisla i izbeglice su se povukle nakon što su zapalile smeće koje je ostalo na terenu.

Trenutno izbeglice pokušavaju da prođu kroz policijski kordon drugim putevima, ali celokupnu oblast pažljivo čuvaju policijske snage.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

TENZIJE U GRČKOJ Izbeglice okupirale železničku stanicu u Atini, posle se sukobile sa policijom i ZAHTEVALE PROLAZAK DO GRANICE

Izvor: Blic, 05.Apr.2019

Izbeglice koje su okupirale železnicke pruge na stanici Larisis u Atini od ranog jutra zahtevajući da im se dozvoli da putuju u severnu Grčku, a zatim do granice, postepeno su počele da napuštaju to mesto popodne.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.