Izbeglice pitaju: Milorade, šta je istina?

Izvor: Vesti-online.com, 24.Avg.2012, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izbeglice pitaju: Milorade, šta je istina?

Koalicija udruženja izbeglica saopštila je danas da je iznenađena izjavom predsednika SNV i SDŠ Milorada Pupovca da je njegovo odbijanje da dođe na proslavu "Oluje" jedan od razloga što je hrvatski predsednik Ivo Josipović odlučio da pokrene kampanju protiv njega.

 Izjavio u hrvatskom Dnevniku da nije "principijelno" protiv odlaska na "proslavu" Oluje  

Udruženje navodi da je 6. avgusta ove godine Pupovac u Dnevniku 3 Hrvatske televizije, izmedu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << ostalog, izjavio da lično nije dobio poziv od hrvatskog predsednika za odlazak u Knin što znači da nije principijelno protiv odlaska.

 

Pupovac je podsetio da je 2004. godine tamo bio saborski zastupnik iz SDŠ-a Ratko Gajić, a nakon toga član Vlade iz SDŠ-a Slobodan Uzelac.

 

Koalicija postavlja pitanje da li je Milorad Pupovac govorio istinu u dnevniku 3 hrvatske televizije ili u listu "Danas".

 

Koalicija udruženja izbeglica najoštrije osuđuje i izjavu Pupovca da je "iluzija verovati da bi oni mogli zaustaviti proces zaključenja hrvatskih pregovora" i da je to razlog zašto nije podržao zalaganje udruženja za povratak prava na decembar 1990. godine odnosno peticiju izbeglih i prognanih Srba i sprovođenje Aneksa G Bečkog sporazuma o sukcesiji.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koalicija udruženja iznenađena izjavom Pupovca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2012

BEOGRAD -..Koalicija udruženja izbeglica saopštila je da je iznenađena izjavom predsednika SNV i SDSS Milorada Pupovca da je njegovo odbijanje da dođe na proslavu "Oluje" jedan od razloga što je hrvatski predsednik Ivo Josipović odlučio da pokrene kampanju protiv njega...Udruženje navodi da je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.