Izabrano novo rukovodstvo Islamske zajednice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabrano novo rukovodstvo Islamske zajednice

NOVI PAZAR - Sabor Islamske zajednice u Srbiji danas je izabrao novo rukovodstvo. Predsednik sabora je Hajro Tutić.

Predsednik mešihata Islamske zajednice u Srbiji, istovremeno i glavni muftija, biće izabran na zasedanju 12. jula. Tada će biti završen proces izbora u Islamskoj zajednici u Srbiji.

"I ova svečana atmosfera pomućena nam je lošim vestima iz Prijepolja", izjavio je glavni muftija Muamer Zukorlić.

"Naši legalno izabrani predstavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << medžlisa u Prijepolju su ušli u prostorije medžlisa, a policija ih je uz brutalnu upotrebu sile izbacila iz prostorija, sprovela i zadržala nekoliko sati", rekao je Zukorlić.

"Dakle, policija nastavlja sa praksom da se brutalno ponaša prema našim službenicima i autoritetima. Mi smo mislili da je policija prekinula sa praksom brutalnosti prema našim službenicima, ali se to opet ponavlja", izjavio je Zukorlić nakon zasedanja sabora.

On je rekao da ovaj potez policije nikoga u Iislamskoj zajednici u Srbiji neće pokolebati.

"Sabor je najoštrije osudio ponašanje policije u Prijepolju i taj oštar protest će biti dostavljen predsedniku, vladi, ministarstvu unutrašnjih poslova i svim domaćim i međunarodnim faktorima", rekao je Zukorlić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.