Izabrana, pa odustala; opet je izglasali

Izvor: B92, 29.Nov.2021, 18:19

Izabrana, pa odustala; opet je izglasali

Stokholm -- Švedski parlament izabrao je u ponedeljak liderku socijaldemokrata Magdalenu Anderson za premijerku po drugi put za nešto više od nedelju dana.

Ona će pokušati da vodi zemlju sa manjinskom vladom.

Bivša ministarka finansija dobila je podršku sličnog broja poslanika kao prošle nedelje, ali je tada podnela ostavku samo nekoliko sati pošto je postala premijerka, jer su Zeleni, koalicioni partner socijaldemokrata, napustili vladu zbog pada vladinog predloga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << budžeta u parlamentu.

Stefan Leven, prethodnik Andersonove na premijerskom mestu, vladao je u koaliciji sa Zelenima uz podršku partija levice i centra.

Socijaldemokrate imaju samo 100 od 349 mesta u parlamentu.

Redovni parlamentarni izbori zakazani su za septembar naredne godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.