Izabran novi/stari gradonačelnik Kragujevca

Izvor: N1 televizija, 10.Jun.2016, 14:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabran novi/stari gradonačelnik Kragujevca

Skupština grada Kragujevca konstituisana je verifikovanjem mandata 87 odbornika i izborom predsednika skupštine i njegovog zamenika, nakon čega je na novoj sednici za gradonačelnika izabran Radomir Nikolić.

Za predsednika Skupšine grada tajnim glasanjem i odborničkom većinom izabran je odbornik sa liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" Miroslav Tetrašinović. Za zamenika predsednika skupštine izabran je Miodrag Nikolić sa liste "Ivica Dačić - SPS-JS-Dragan Marković >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << Palma". Na predlog predsednika skupštine, za sekretara skupštine postavljena je Suzana Pavlović.

Posle konstitutivne sednice, na zahtev više od jedne trećine odbornika, održana je prva sednica skupštine na kojoj su izabrani gradonačelnik Kragujevca, njegov zamenik i članovi gradskog veća.

Većinom glasova odbornika, na četvorogodišnji mandat gradonačelnika izabran je Radomir Nikolić sa liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje", a za njegovu zamenicu izabran je Ivica Momčilović sa liste "Ivica Dačić - SPS- JS- Dragan Marković Palma". Izabrani su i članovi gradskog veća koji će biti zaduženi za 11 resora.

U prvom obraćanju odbornicima, Radomir Nikolić je kazao da će članovi veća s puno ljubavi raditi na tome da Kragujevac vrate "na put stare slave" u kojem će pristojno živeti buduće generacije.

Predsednik Skupštine grada Miroslav Tetrašinović rekao je da će uložiti maksimalne napore da skupština grada funkcioniše bolje i da odnos među odbornicima bude na najvišem nivou, i dodao da skupštinu očekuje naporan posao.

Vladajuću većinu čine stranke sa liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobeđuje" (40), SPS - JS (10), Socijaldemokratska stranka (3) i Ruska stranka (1)

U opoziji su Pokret za naš grad (3), lista "Veroljub Verko Stevanović-Zajedno za Kragujevac (DS, ZZS)" (24), kao i liste "Svi za Kragujevac Milan Urošević (LDP SPO)" (6).

Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.