Izabrali smo najbolje u 2011. godini

Izvor: Vesti-online.com, 15.Dec.2011, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izabrali smo najbolje u 2011. godini

Posle tačno mesec dana završen je još jedan tradicionalni izbor "Vesti" za najboljeg pevača, pevačicu i pesmu godine u kategoriji narodne i zabavne muzike.

Posle sabiranja glasova koje smo dobili od naših čitalaca putem imejla i kupona, kao i glasova posetilaca našeg portala dobili smo rezultate za 2011. godinu.

Istovremeno u izboru je učestvovalo i oko 100 anketiranih pevača koji su ocenjivali rad kolega, hvalili, kudili i naravno glasali za najbolje.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />Laskavu titulu za najboljeg pevača u 2011. godini po oceni kolega poneo je Aca Lukas, koji je i ove godine pevao u Beogradskoj areni gde priprema najveću i najluđu novogodišnju žurku.

Mnogi muzički znalci smatraju da je ovo bila godina Lepe Brene, pa ne čudi što su je kolege izglasale za najbolju folk pevačicu, a istovremeno njena pesma "Ne bih ja bila ja" proglašena je za hit godine. Kompozitor ove numere Željko Joksimović pogodio je njen senzibilitet i još jednom dokazao da je jedan od najboljih srpskih kompozitora koji podjednako dobro komponuje i za sebe i za druge.

U kategoriji zabavne muzike po oceni pevača najbolji je bio legendarni Zdravko Čolić, koji je održao koncerte za pamćenje, a ovog leta zapevao je na beogradskom Ušću, najlepšem koncertnom prostoru na otvorenom u Srbiji. Titulu najuspešnije pop pevačice po oceni kolega ponela je Romana Panić, koja je istovremeno dobila i nagradu za pesmu "Duga", koju je komponovao Željko  Joksimović.

Čitaoci "Vesti" i ove godine bili su vredni, pa su mesec dana glasali za svoje favorite i izabrali najbolje u 2011. godini. Njihovim glasovima smo dodali pristigle kupone i glasove posetilaca našeg portala i evo rezultata. Najboljeg pevač po oceni naših čitalaca je kralj narodne muzike Šaban Šaulić.

Tokom bogate i uspešne karijere snimio je brojne hitove koji su postali evergrin narodne muzike, pa ne čudi što ima i armiju obožavalaca. Pevačica godine je Vesna Zmijanac, a čitaoci "Vesti" su odlučili da je njena pesma "Sokole" najveći folk hit u 2011. godini. Mnogi muzički kritičari tvrde da je ovo jedan od najboljih albuma u njenoj karijeri, da su pesme sjajne, a ona nikad bolja.

I ponovo se pokazala tačnom priča - da publika zna najbolje i da je nemoguće prevariti. U kategoriji zabavne muzike čitaoci "Vesti" izabrali su Sašu Kovačevića za najboljeg pevača, dok je titulu najbolje pop pevačice ponela Severina Vučković zahvaljujući pesmi "Bred Pit", koja je proglašena i za hit 2011. godine. Dodela laskavih priznanja našeg lista biće 22. decembra u prostorijama beogradskog dopisništva "Vesti".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.