Iza Šarića stoji ruska mafija

Izvor: B92, 27.Nov.2010, 15:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iza Šarića stoji ruska mafija

Podgorica -- Odbegli narko-bos Darko Šarić imao je logističku i organizatorsku ulogu u švercu droge, iza kojeg stoji ruska mafija, pišu "Vijesti".

Zato je italijanska mafija tolerisala njihovo delovanje na teritoriji te zemlje, smatra Marko Nicović, član Borda direktora Međunarodne policijske asocijacije za borbu protiv narkotika.

Krijumčarenje kokaina od Južne Amerike do Italije, koje je, kako se sumnja, organizovao Šarić, prema njegovim rečima, dogovorili >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su južnoamerički karteli, ruska i italijanska mafija.

Nicović tvrdi da je nemoguće da tri najjače mafije u Italiji Koza nostra, N'drangeta i Sakra korona dozvole da stranci rade poslove na njihovoj teritoriji, vredne milione ili milijarde evra, a da iza njih ne stoji neki globalni sistem.

"Postoje dogovori između južnoameričkih kartela i ruske mafije sa jedne strane i italijanske mafije sa druge strane, da se dopusti ovoj grupaciji da obavlja te poslove, a dio će im biti namiren na osnovu dogovora mafijaških vrhova. To je razlog zbog kojeg su dopustili da Šarić radi poslove na njihovoj teritoriji”, tvrdi ovaj kriminalistički analitičar, koji kao primer dobre saradnje ruske mafije i južnoameričkih kartela navodi prodaju pet podmornica kojima je švercovan kokain, a od kojih je za sada samo jedna uhvaćena.

U kriminalnoj piramidi, prema mišljenju Nicovića, Šarić je bio u drugom redu.

"Šarićeva grupa se bavila organizacijom i logistikom, ali uz nadzor i toleranciju italijanske mafije. Vidite da niko od pripadnika italijanske mafije nije išao ni na jednog Šarićevog čovjeka”, pojasnio je on.

Putevi kokaina i heroina, koji kreću iz Južne Amerike, odnosno Avganistana, prepliću se na Balkanu, a partnerski odnos balkanskih klanova, kako tvrdi, poremetila je albanska mafija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.