Izvor: B92, 22.Avg.2008, 06:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz uniforme u civilni biznis

Beograd -- U protekle dve godine pomoć od oko 3,8 miliona evra Međunarodne organizacije za migracije dobilo je 1.839 bivših pripadnika vojske.

Od juna 2006. godine do sada bespovratnu finansijsku pomoć dobilo je 1 839 nekadašnjih vojnih lica, piše Politika. Međunarodna organizacija za migracije, u saradnji sa Ministarstvom odbrane Republike Srbije, započela je realizaciju Projekta za pomoć višku vojnog kadra.

Cilj projekta je podrška višku "vojnika”, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kojima je od 1. januara 2005. prestao radni odnos, da se što lakše uključe u civilni život.

Najveći broj bivših vojnih lica, čak 70 odsto, odlučio se za započinjanje ili proširenje već postojeće sopstvene delatnosti.

To je najčešće poljoprivredna proizvodnja, jer ih oko 59 odsto živi u ruralnoj sredini i ima zemlju.

Na drugom mestu su usluge koje započinje 33 odsto "vojnika”, a oko četiri odsto odlučuje se za proizvodnju i trgovinu.

Za pomoć u finansiranju kraćih specijalističkih kurseva, ne bi li se lakše domogli posla, odlučuje se 15 odsto njih, a u istom procentu dobijena svota služi im kao pomoć za zaradu kod poznatog poslodavca.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.