Iz mora izvučen rep srušenog aviona

Izvor: Radio 021, 10.Jan.2015, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz mora izvučen rep srušenog aviona

Ekipe koje tragaju za crnim kutijama aviona "ErAzija" izvukle su danas iz Javanskog mora rep letelice koja se pre dve nedelje srušila sa 162 ljudi od kojih niko nije preživeo.

Nije jasno da li su crne kutije sa snimcima razgovora u kokpitu i podacima o letu i dalje u repu aviona ili su se odvojile kada se Erbas 28. decembra srušio u Javansko more. Pronalaženje crnih kutija je neophodno za utvrđivanje uzroka nesreće.

Zadnji deo aviona je izvučen iz dubine od 30 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << metara uz pomoć kesa na naduvavanje koje su bile pričvršćene za rep letelice i krana. Ovaj deo olupine je izvučen na spasilački brod. Neprekidni podvodni signali detektovani su juče oko kilometar od mesta na kome se nalazio rep aviona, ali nije jasno da li potiču od crnih kutija. Postoji mogućnost da signale odašilje i neki drugi izvor.

Tokom jučerašnjeg dana sa dna mora su izvučena još četiri tela, od kojih su dva još bila vezana za sedišta, pa je ukupan broj izvučenih tela dospeo na 48. Pretpostavlja se da se veliki broj tela nalazi u srednjem delu aviona koji ronioci još nisu pronašli.

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.