Iz Tuluza poleteo novi leteći džin

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jun.2013, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Tuluza poleteo novi leteći džin

Najnoviji evropski putnički avion "Erbas A350" krenuo je danas u svoj prvi probni let sa aerodroma u Tuluzu. Ovaj avion je dizajniran s ciljem da troši manje goriva i da bude veliki konkurent "Boingovom" modelu "787 drimlajner", koji je već u upotrebi.

Novi model ima ključan značaj za budućnost "Erbasa", koji se nadmeće sa "Boingom" u isporukama što većeg broja letelica svetskim prevoznicima.

Avion će se posle poletanja iz Tuluza, gde se sklapa, vratiti na isti >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << aerodrom. "Erbas" tvrdi da će novi model trošti 25 odsto manje goriva od aktuelne generacije aviona sa širokim trupom.

Poput "drimlajnera", "A350" je uglavnom napravljen od naprednih materijala, poput karbonskih legura, kako bi se što više uštedelo na težini. U avion su ugrađeni "Rols Rojsovi" motori.

"Erbas" je već primio više od 600 narudžbina za "A350", a "Boing" je primio 890 narudžbina za "drimlajner".

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Poleteo novi Erbas A350 XWB

Izvor: Press, 14.Jun.2013

Avion je poleteo iz Tuluza u 10 časova po lokalnom vremenu, i preleteće preko jugozapadne Francuske. Šestočlanu internacionalnu posadu čine dva probna pilota i četiri inženjera leta...Prvi let samo je početak serije od 2.500 sati probnih letova nove flote od pet probnih aviona predviđenih za...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.