Iz Beograda za Bar ne idu spavaća kola

Izvor: Mondo, 07.Nov.2014, 19:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iz Beograda za Bar ne idu spavaća kola

Radnici voznog ugostiteljstva pridružili su se radnicima "Nege kola" u protestu i blokadi železnice pa od sinoć iz Beograda ne saobraćaju ni spavaća i kušet kola srpskih železnica za Budimpeštu, Sofiju i Bar.

Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock

"Železnice Srbije" u saopštenju navode da su usled blokade pruge koja neprekidno traje od 2. novembra u 22.30 sata, u stanici Beograd blokirani koloseci na kojima se obavlja tehnička priprema, smeštaj i opravka putničkih >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << kola, kao i koloseci ložionice lokomotivskog depoa.

"Blokirano je ukupno 35 putničkih vagona, od čega šest pripadaju stranim železničkim upravama. To je prouzrokavalo smanjenje broja putničkih vagona u saobraćaju, jer je reč o vagonima namenjenim formiranju putničkih vozova u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju. Zbog toga putnički vozovi sobraćaju u smanjenom sastavu ili su otkazani", navodi se u saopštenju.

Od 3. novembra je, kako se dodaje, blokirana tehničko – putnička stanica Zemun tako da je onemogućen pregled čišćenje i namirenje elektromotornih garnitura koje se koriste za saobraćaj BG voza i vozova iz unutrašnjeg saobraćaja.

U blokadi su četiri elektromotorne garniture, četiri elektro lokomotive, dve dizel lokomotive.

"Zbog ovakvog stanja nastalog usled blokade koloseka radnika 'Nege kola' otkazani su međunarodni putnički voz 272 'Avala', na relaciji Beograd–Prag i voz 293 na relaciji Beograd–Sofija, a svakodnevno kasni i međunarodni voz 414 na relaciji Beograd-Cirih", navode "Železnice Srbije".

Četiri dana je blokirana i pruga Zemun – Zemun Polje, zbog čega od u prepodnevnom saobraćajnom "špicu" između pet i osam cacsova nisu saobraćali vozovi iz sistema beogradske gradske železnice - BG Voz.

Direktna šteta koju "Zeleznice Srbije" trpe zbog blokade pruge procenjena je, do danas, ne preko 10 milona dinara, a stručne službe železnica nastoje da organizuju saobraćaj vozova za prevoz putnika u skladu sa mogućnostima.

"Svaka dalja blokada dovodi u pitanje održavanje saobraćaja po redu vožnje, odnosno većih kašnjenja i otkazivanja vozova", navode "Železnice Srbije" uz izvenjenje putnicima zbog neprijatnosti.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Iz Beograda ne saobraćaju spavaća i kušet kola

Izvor: Blic, 07.Nov.2014

Radnici voznog ugostiteljstva pridružili su se radnicima "Nege kola" u protestu i blokadi železnice pa od sinoć iz Beograda ne saobraćaju ni spavaća i kušet kola srpskih železnica za Budimpeštu, Sofiju i Bar..."Železnice Srbije" u saopštenju navode da su usled blokade pruge koja neprekidno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.