Ivo Josipović odlučio da podnese ostavku

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jan.2016, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivo Josipović odlučio da podnese ostavku

ZAGREB - Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović, čija stranka nije uspjela na parlamentarnim izborima u novembru da pređe census, odlučio je da svoj mandat stavi na raspolaganje stranci.

Josipović smatra da je to pristojno da nakon izbornog neuspjeha ponudi ostavku, prenijeli su hrvatski mediji.

Josipović će, kako je najavio, ostavku ponuditi Saboru stranke, koji će o njoj odlučiti tajnim glasanjem.

"U stranci se odlučuje po načelu jedan čovjek >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << jedan glas", kazao je Josipović, koji je nakon napuštanja SDP-a i odlaska sa funkcije predsjednika formirao stranku Naprijed Hrvatska.

Zasad, kako se navodi, nema nagađanja o mogućim drugim kandidatima za predsjednika, te se procjenjuje da je prilično moguće da Josipović ostane na čelu stranke.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.