Ivanovo: Mlada fotografkinja sa svetskim priznanjima

Izvor: RTS, 10.Jan.2020, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanovo: Mlada fotografkinja sa svetskim priznanjima

Petnaestogodišnja Maria Balog iz Ivanova amaterski se bavi umetničkom fotografijom. Član je sekcije koju vodi jedan od naših najboljih fotografa Zoltan Bisak, i do sada je osvojila brojna priznanja, među kojima i dve zlatne medalje na svetskim takmičenjima.
Ivanovo je poznato po foto-safariju, gde se okupljaju najbolji fotografi Srbije i po republičkoj omladinskoj izložbi, pa nije čudo da deca još >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u nižim razredima osnovne škole počnu da fotografišu. 

Među njima se izdvaja Maria Balog, koja je već osvojila mnogobrojne nagrade, među kojima i zlatne FIAP-ove medalje u Bugarskoj i Luksemburgu. Na njenim radovima su motivi iz sela, a zanat je učila od mentora Zoltana Bisaka.
"Da koristim foto-aparat, kako da izgleda kompozicija, šta je zanimljivo, a šta ne toliko. Važan je trenutak. Najviše volim da fotografišem prirodu i ljude", kaže Maria Balog.
Zahvaljujući nagradama koje je do sada dobila, Maria ima dovoljno poena da dobije zvanje foto-amatera 1. klase. Sada ide u srednju tehničku školu, želi da bude arhitekta, a kao đak generacije, dobila je od škole i Doma kulture na poklon - foto-aparat.
Fotograf Zoltan Bisak kaže da se izdvaja svojom posvećenošću i svojim radom, a drugo i svojim jedinstvenim pogledom na sve teme koje nas okružuju.
Interesantno je da je Maria i jedan od najboljih modela za fotografe, njen lik je na mnogobrojnim fotografijama nastalim u Ivanovu, a jedna od njih donela je upravo njenom mentoru Zoltanu Bisaku nekoliko nagrada i, između ostalog, put u Indiju.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.