Ivanović zabrinut zbog visokog odziva na KiM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2010, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović zabrinut zbog visokog odziva na KiM

KOSOVSKA MITROVICA -

Državni sekretar u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović izrazio je danas zabrinutost zbog visokog odziva Srba na nedeljnim izborima za opštinu Parteš koje su organizovale kosovske vlasti.

"Sada je momenat da mi u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju, i u Vladi Srbije preduzmemo korake, jer ovo klizi u nešto što nećemo moći da zaustavimo", rekao je Ivanović za agenciju Beta.

Na izbore u Partešu izašlo je oko 65 odsto birača, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << a međunarodni civilni predstavnik Piter Fejt ocenio je da takav odziv svedoči da su kosovski Srbi spremni da prihvate decentralizaciju predviđenu planom Martija Ahtisarija koji je Vlada Srbije odbacila.

Ivanović je dodao da su pripreme za izbore u Partešu protekle "u senci lokalnih izbora 30. maja u Kosovskoj Mitrovici".

"To nije dobro jer poruke koje je Vlada Srbije sporadično slala nisu bile dovoljno jasne i narod su ostavile u dilemi i pružile im mogućnost da se poruke različito tumače", rekao je državni sekretar.

Prema njegovim rečima, iz odziva u Partešu ne treba izvlačiti prerane procene, ali izlaznost od 65 odsto ne može da se potceni.

Dodao je da je srpsko stanovništvo na Kosovu "inertno i teško menja političke stavove".

"Ako mi šaljemo Srbima na Kosovu i Metohiji nejasne i dvostruke poruke to zbunjuje. Mislim da u svojim porukama kosovskim Srbima moramo biti kristalno jasni ako želimo da razumeju ono što vlasti Srbije žele da im kažu", rekao je Ivanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.