Ivanović: Zabranom ulaska lekara ugroženi životi pacijenata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2019, 20:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivanović: Zabranom ulaska lekara ugroženi životi pacijenata

Prištinske vlasti su zabranom ulaska lekarima Vojnomedicinske akademije (VMA) ugrozili živote i otežali lečenje pacijenata, izjavio je direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici Milan Ivanović.

Ivanović je na konferenciji za štampu rekao da je ulaz na Kosovo zabranjen načelniku VMA, pukovniku Miroslavu Vukosavljeviću i načelniku sektora za lečenje Nenadu Ratkoviću.

Oni su, kako kaže, bili u delegaciji koju je u sredu predvodio ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i načelnik uprave za vojno zdravstvo Uglješa Jovičić, kojima takođe nije dozvoljen ulazak na Kosovo.

"Njihov dolazak je praktično zaustavljen, sprečen. Tako da je lečenje naših pacijenata kojima su zakazani pregledi obustavljeno", rekao je Ivanović.

Dodaje da su ponašanjem prištinskih vlasti ugroženi životi pacijenata, preneo je Radio kontakt plus.

"Ovo je postupak privremenih institucija Prištine, na čelu sa predsednikom Tačijem i premijerom Haradinajem, da se Srbima oteža život i proizvede etničko čišćenje, kao i da se Srbi uklone i oteraju iz bolnice, a za zdravstvenim radnicima krenuo bi i narod", rekao je Ivanović.

Kako kaže, KBC u Kosovskoj Mitrovici nema dovoljno gastroenterologa, endokrinologa, kardiologa, oftamologa i hematologa.

"U prethodnih šest godina, ovde je obavljeno više hiljada preglede pacijenata od strane naših kolega sa VMA. Pregledani su svi pacijenti, bez obzira na nacionalnost - Srbi, Bošnjaci i Albanci. Očigledno je da Priština ne želi bolnicu u kojoj Srbi mogu da rade i da se leče. To su pokazali u prošlosti, to pokazuju i danas", rekao je Ivanović.

Sedam meseci od uvođenja taksi na uvoz robe iz Srbije i BiH, Ivanović kaže da su neizvesnost, neredovnost i nesigurnost prisutni, ali da država Srbija pomaže da se to prevaziđe.

"Nama je snabdevanje hranom isto važno kao i snabdevanje lekovima, jer ne možemo lečiti pacijente ako je snabdevanje hranom ugroženo. Cene su veće, pa su uslovi samim tim teži. Neizvesnost, neredovnost i nesigurnost su prisutni, ali naša država Srbija nam pomaže", kazao je Ivanović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.