Italijanski sveštenik otet na jugu Nigera

Izvor: B92, 18.Sep.2018, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanski sveštenik otet na jugu Nigera

Italijanski sveštenik kidnapovan je na jugu Nigera, u blizini granice sa Burkinom Faso, gde je aktivno više ekstremističkih grupa.

To je druga otmica nekog Evropljanina u Nigeru ove godine.

Italijanski sveštenik Pjer Luiđi Makali otet je juče u jednom selu na oko 125 kilometara od prestonice Nijameja, a danas su to potvrdile vlade Nigera i Italije.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za otmicu, preneo je Rojters. Makali je u Nigeru radio 11 godina kao član rimokatoličke misionarske organizacije.

Italijanska ambasada u Nijameju je pozvala lokalne vlasti da što pre razreše ovaj slučaj.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Italijanski sveštenik otet na jugu Nigera

Izvor: RTS, 18.Sep.2018

. Italijanski sveštenik kidnapovan je na jugu Nigera, u blizini granice sa Burkinom Faso, gde je aktivno više ekstremističkih grupa. To je druga otmica nekog Evropljanina u Nigeru ove godine.

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.