Izvor: Nezavisne Novine, 15.Avg.2018, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanski ministar traži ostavke zbog urušavanja mosta

RIM - Italijanski ministar saobraćaja Danilo Tonineli pozvao je danas članove uprave kompanije koja vodi brigu o mostu koji se srušio kod Đenove da podnesu ostavke.

Tonineli je rekao da će Vlada oduzeti koncesiju za upravljanje auto-putem na kojem se nalazi srušeni most od kompanije "Autostrade per l`Italija" i da će novčano kazniti njenu matičnu poslovnu grupu "Atlantija".

"Najviša uprava 'Autostrade' mora da se povuče. Kompanija nije bila u stanju da ispuni >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << svoje obaveze u skladu sa ugovorom kojim se reguliše upravljanje ovim infrastrukturnim objektom", rekao je Tonineli televiziji RAI.

On je dodao da bi kazna za grupu "Atlantija" mogla da dostigne 150 miliona evra.

Tonineli je rekao da je Vlada pokrenula vanrednu inspekciju svih starih mostova i tunela širom Italije.

Najmanje 35 ljudi poginulo je kada se juče srušio dio mosta na auto-putu u Đenovi. Spasioci i dalje pretražuju ruševine u potrazi za preživjelima i žrtvama.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.