Italijanska mornarica spasla 110 imigranata

Izvor: Blic, 18.Dec.2013, 02:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijanska mornarica spasla 110 imigranata

Italijanska mornarica danas je spasla 110 mahom afričkih imigranata koji su se nalazili na gumenom čamcu na uzburkanom moru nedaleko od obala ostrva Lampeduza.

Imigranti su se nalazili na malom pretrpanom čamcu, pokušavajući da stignu do Evrope iz Gane, Malija, Togoa i Pakistana, saopštila je italijanska mornarica.

Iz helikoptera su im bačeni prsluci za spasavanje, a mornarica je uputila i jedan patrolni brod da pritekne u pomoć imigrantima. U pomoć im je upućen >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i jedan teretni brod.

Jedan imigrant pronađen je mrtav na pretrpanom čamcu, navedeno je u saopštenju.

Italijanska vlada je pokrenula veliku operaciju nazvanu "Mare Nostrum", u okviru koje je mobilisala ratne brodove, amfibijska plovila i avione, u pokušaju da spreči nove tragedije kao što su dva brodoloma u oktobru u kojima je poginulo više od 400 imigranata.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Italija: Spaseno 110 imigranata

Izvor: B92, 18.Dec.2013

Rim -- Italijanska mornarica spasila je 110 mahom afričkih imigranata koji su se nalazili na gumenom čamcu na uzburkanom moru nedaleko od obala ostrva Lampeduza...Imigranti su se nalazili na malom pretrpanom čamcu, pokušavajući da stignu do Evrope iz Gane, Malija, Togoa i Pakistana, saopštila je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.