Izvor: Radio Slobodna Evropa, 24.Okt.2014, 20:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italijani na ulicama zbog reformi

Italijanski radnici koji štrajkuju izašli su na ulice gradova širom Italije protestujući zbog reformi tržišta rada i mera koje je predložio premijer Mateo Renci

Protest je izazvao prekid železničkog i autobuskog saobraćaja, a i avio kompanija IziDžet saopštila je da su moguća odlaganja nekih letova nakon što je sindikat USB proglasio 24-časovni štrajk, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << javio je Rojters.

Današnji protesti su uvod u seriju masovnih skupova koje je najveći italijanski sindikat CGIL najavio i organizovao za sutra, navodi Rojters.

Renci je predložio reforme tržišta rada kojima bi u većoj meri bila zaštićena prava mladih prilikom zapošljavanja.

Sindikati su reagovali oštro na ove predloge koji, kako tvrde, ugrožavaju prava radnika a ne doprinose rešavanju dubljih uzroka ekonomske stagnacije koja u Italiji traje već decenijama, prenosi Rojters.

Sindikat CGIL uporedio je Rencija sa Margaret Tačer, bivšom britanskom premijerkom koja se tokom 80-ih godina prošlog veka borila da oslabi sindikate u Britaniji, naveo je Rojters.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Italija, protest protiv Rencijevih mera

Izvor: RTS, 25.Okt.2014, 12:37

Nekoliko desetina hiljada Italijana okupilo se na protestu u Rimu koji je organizovao najveći italijanski sindikat CGIL zbog planova premijera Matea Rencija da reformiše tržište rada. Nezaposlenost među mladima dostigla rekordnih 44,2 odsto. ..Noseći crvene zastave sindikata CGIL, studenti i mladi...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.