Italija ponovo odbila brod sa migrantima

Izvor: B92, 25.Jun.2018, 22:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija ponovo odbila brod sa migrantima

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini potvrdio je da humanitarni brod Lajflajn s 234 migranta neće dobiti dozvolu za ulazak u italijansku luku.

Brod koji je unajmila istoimena nemačka nevladina organizacija bio je na Sredozemlju, na oko 30 nautičkih milja od malteške obale.

Tu je čekao upustvo gde će iskrcati migrante.

"Ako Evropa misli da postoji zato što još jedan brod s migrantima čeka prihvatanje u malteškim vodama, onda ću >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << opet reći da će biti prihvaćen u luci koja neće biti italijanska", rekao je pred novinarima Salvini , posle povratka s kratkog puta u Libiji.

Salvini koji je objavio rat nevladinim organizacijama što prikupljaju migrante blizu libijske obale, ocenio je da one "svesno ili nesvesno pomažu" krijumčarima ljudi u Libiji.

Lajflajnu koji plovi pod zastavom Holandije, italijanske vlasti nisu odobrile uplovljavanje u neku italijansku luku i uputile su ga da se obrati Libiji.

Salvini je nazvao "neznalicom" francusku ministarku evropskih poslova Natali Loazu, koja je nešto ranije t izjavila da Italija treba preuzeti brigu za humanitarni brod.

"Francuska ministarka je neznalica u smislu da ne zna situaciju tog broda koji je postupio zanemarivši znakove upozorenja italijanske i libijske obalske straže. Taj je brod izvan zakona i treba ga zapleniti", rekao je Salvini, ne imenujući francusku ministarku.

"Taj brod nema nikakve veze s našom zemljom", dodao je.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Salvini: Franucska da otvori Marsej za brod s migrantima

Izvor: Blic, 26.Jun.2018, 00:36

Italijanski ministar unutrašnjih poslova pozvao je Francusku da otvori svoju luku Marsej za nemački humanitarni brod Lajflajn sa 234 migranta koji je nekoliko dana na moru pošto su Malta i Italija odbile da ga prime.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.