Italija pojačava mere bezbednosti zbog atentata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2012, 20:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija pojačava mere bezbednosti zbog atentata

RIM -

Italija je danas pojačala obezbeđenje na 14.000 mesta i dala zaštitu za 550 zvaničnika, pošto je u atentatu prošle nedelje ubijen stručnjak nuklearne kompanije Ansaldo, Roberto Adinolfi, pisma-bombe stižu na adrese poreske uprave, a juče su pretnje bile adresirane i na premijera Montija.

Prema novim merama, ministarka unutrašnjih poslova Ana Marija Kanselijeri postavila je 20.000 policajaca kao obezbeđenje pojedincima i na osetljiva mesta.

Kao dodatak, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 4.200 pripadnika vojnog osoblja koje je već raspoređeno širom Italije, biće preraspodeljeno u skladu sa novim prioritetima.

Vlasti će pojačati obaveštajnu aktivnost da bi "neutralisale" rizik od subverzivnih akcija, piše u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova.

Grupa koja sebe naziva Neformalna anarhistička federacija preuzela je prošle nedelje odgovornost za napad na Adinolfija, a u pismu listu Korijere dela sera zapretila novim akcijama protiv matične kompanije Ansalda - Finmekanika, koju kontroliše država.

Italijanski anarhisti poslali su pismo-bombu koja je decembra prosle godine eksplodirala u rimskom sedištu poreske uprave, ranivši direktora.

Ta grupa je preuzela odgovornost za pisma-bombe poslata na adrese ambasada u Rimu, decembra 2010.

Nedavno su vlasti uspele da presretnu pismo-bombu, upućenu na adresu rimske poreske uprave, ali je zapaljena njena kancelarija u Livornu.

Pored toga, na adrese poreske uprave širom Italije, poslata su mnoga pisma sa sumnjivim praškom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Uzbuna u Italiji

Izvor: RTS, 17.Maj.2012

Zbog ubistva nuklearnog stručnjaka, za koje su odgovornost preuzeli anarhisti, u Italiji pojačane mere bezbednosti na preko 14.000 lokacija. Obezbeđenje dobilo 550 zvaničnika...Italija je pojačala obezbeđenje na 14.000 mesta i dala zaštitu za 550 zvaničnika, pošto je u atentatu prošle nedelje...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.