Italija, bolničarka ubila 38 pacijenata?

Izvor: RTS, 14.Okt.2014, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija, bolničarka ubila 38 pacijenata?

Uhapšena bolničarka za koju se sumnja da je ubila 38 pacijenata, jer su je oni, ili članovi njihovih porodica, nervirali.

Osumnjičena Danijela Pođiali (42) uhapšena je u rodnom gradu Lugo na severu Italije, javlja Tanjug.

Kod nje je pronađen i "selfi" na kojoj sa podignutim palcem pozira ispred jednog pacijenta koji je nedavno preminuo, preneo je list Korijere dela sera.

Policija je posumnjala da je ona odgovorna za smrt jednog starijeg >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pacijenta koji je smešten u bolnicu zbog lakšeg oboljenja.

Posle obdukcije je, međutim, utvrđeno da je pacijent preminuo zbog ubrizgavanja supstance koja izaziva srčani udar, a čiji se tragovi u krvi gube posle nekoliko dana, prenela je Raša tudej.

Istraga je pokazala da je bolničarka najverovatnije odgovorna i za smrt još najmanje 38 pacijenata. Svi oni su navodno ubijeni ove godine.

Najmanje 200 svedoka je dalo iskaz protiv "najgore bolničarke".

Državni tužilac Alesandro Mančini je na konferenciji za novinare rekao da se Pođiali nije opirala hapšenju i da je bila tiha.

Neke od njenih kolega su rekli da je bila "hladna osoba, ali uvek voljna da radi". Drugi su naveli da su sumnjali da je na kraju smene pacijentima davala laksativ da bi ih nervirala i osramotila.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.