Italija: Zaplenjeno 650 kilograma kokaina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2019, 14:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija: Zaplenjeno 650 kilograma kokaina

U luci Livorno, na severozapadu Italije, zaplenjeno je skoro 650 kilograma kokaina, saopštila je danas policija.

Droga je otkrivena pre dve nedelje u 23 velike torbe, a ulična vrednost zaplenjenog kokaina procenjena je na 130 miliona evra, navela je u saopštenju finansijska policija.

Kokain je bio skriven u kontejneru u kojem se nalazila kafa namenjena za jednu kompaniju iz Madrida, a trebalo je da bude isporučena u luci u Barseloni.

Tovar je krenuo iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Hondurasa i prebačen je na drugi teretni brod u Kostariki pre nego što je prešao Atlantik.

Policija nije nikog uhapsila u vezi sa ovim slučajem, niti je objavila šta misli čija je bila droga.

Agencija Rojters napominje da istražitelji veruju da je italijanska organizovana kriminalna grupa Ndrangeta iz regiona Kalabrije najveći uvoznik kokaina u Evropi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.