Italija: Uhapšen odbegli mafijaški vođa

Izvor: B92, 08.Maj.2017, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija: Uhapšen odbegli mafijaški vođa

Katancaro -- Italijanska policija uhapsila je odbeglog vođu mafijaškog klana Ndrangeta Roka Barbara koji se nalazi na listi najtraženijih osoba u Italiji.

Roko Barbaro (52) uhapšen je u kući jedne od svojih ćerki u Kalabriji, prenosi Ansa.

On je bio u bekstvu od 2015, kada je u Milanu protiv njega izdat nalog za hapšenje zbog mafijaške zavere i nezakonite imovine, a njegov klan važi za vodeći u trgovini kokainom u Lombardiji i Kalabriji.

Ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << unutrašnjih poslova Marko Miniti rekao je da je njegovo hapšenje rezultat intenzivne istrage.

Ndrangeta, najbogatiji i najmoćniji mafijaški klan u Italiji, kontroliše evropsku trgovinu kokainom, napominje italijanska agencija.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Italija: Uhapšen odbjegli mafijaški vođa Roko Barbaro

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Maj.2017

RIM - Italijanska policija uhapsila je danas odbjeglog vođu mafijaškog klana Ndrangeta sa sjedištem u Kalabriji, Roka Barbara, koji se nalazi na listi najtraženijih osoba u Italiji...Roko Barbaro (52) uhapšen je u kući jedne od svojih ćerki u Kalabriji, prenosi danas Ansa...On je bio u bjekstvu...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.