Italija: Odobrena koalicija sa Demokratama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2019, 21:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija: Odobrena koalicija sa Demokratama

Velika većina članova Pokreta 5 zvezda izjasnila se za koaliciju sa Demokratskom strankom, čime je omogućeno formiranje nove vlade, izjavio je večeras predsednik Pokreta Luiđi Di Majo.

On je naveo da su u onlajn anketi učestvovala 79.634 člana Pokreta i za koaliciju sa demokratama izjasnilo se 79,3 odsto, dok se tome protivi 20,7 odsto, prenela je Ansa.

Predsednik Italije Serđo Matarela sada bi trebalo da odobri spisak članova vlade, koji će mu predložiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << premijer Đuzepe Konte, a nakon toga nova koalicija mora da dobije poverenje u parlamentu, gde ima tesnu većinu.

Di Majo je rekao da će Italijani "u narednih nekoliko sati" saznati imena ljudi koji će biti u koalicionoj vladi, koju će predvoditi dosadašnji premijer Konte.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.