Izvor: Blic, 07.Nov.2009, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Italija: 3.600 mafijaša uhapšeno za 18 meseci

Italijanska policija privela je više od 3.600 osoba povezanih sa mafijom i zaplenila imovinu u vrednosti od 5,6 milijardi evra u toku poslednjih 18 meseci borbe protiv organizovanog kriminala, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Italije Roberto Maroni.

"Tokom 18 meseci vlade Silvija Berluskonija uhapsili smo 3.630 mafijaša, što je za 22 odsto više nego za prethodnih 18 meseci", rekao je Maroni novinarima.

On je dodao da su zaplenjena dobra - vile, zemljišta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kompanije, novac, nakit, vozila - u vrednosti od 5,62 milijarde evra, što je za 56 odsto više nego u prethodnih godinu i po dana.

Maroni je rekao da je u pitanju rekordna zaplena imovine članova mafije, uz ocenu da je ovakav vid borbe protiv organizovanog kriminala dao odlične rezultate.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Privedeno 15 osoba zbog prevara u Rafineriji

Izvor: Politika, 06.Nov.2009, 22:55

Uhapšeni se sumnjiče da su uplaćivali mazut, a preuzimali dizel i evrodizel, čime su naneli štetu od oko 15 miliona dinara ..Policija je uhapsila 15 osoba zbog sumnje da su prevarama oštetili Rafineriju Novi Sad za 15 miliona dinara u poslednjih šest meseci. Ministar unutrašnjih poslova Ivica...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.