Istraživanje o najboljim liderima: Tito, pa Vučić

Izvor: Mondo, 16.Nov.2016, 09:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraživanje o najboljim liderima: Tito, pa Vučić

Kad im se ponude imena šest političkih lidera, građani Srbije kažu da je najbolji bivši predsednik SFRJ Josip Broz Tito, tik iza njega je aktuelni premijer.

Foto: AP Photo/Darko Vojinovic

To je pokazalo istraživanje Istraživačko-izdavačkog centra Demostat.

Za Tita se izjašnjava 32 odsto ispitanika, dok je za Vučića njih 31 odsto, navodi u list "Danas" koji je imao uvid u istraživanje.

Sledeće ime za koje su se ispitanici odlučili >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je bivši premijer Srbije Zoran DĐinđić sa 11 odsto glasova.

Daleko iza njega je nekadašnji predsednik SRJ Slobodan Milošević sa tri odsto glasova dok su bivši predsednici Srbije Boris Tadić i Vojislav Koštunica dobili po dva odsto glasova.

U ovom rangiranju šest lidera, kako se navodi, Tito ima prednost u svim obrazovnim grupama, a Vučić samo kod srednjeobrazovanih ispitanika, 28 prema 25 odsto.

Istraživanje, koje je urađeno u oktobru 2016. na reprezentativnom uzorku od 1.500 ispitanika putem neposrednog ličnog intervjua "licem u lice", osmislio je, realizovao i interpretirao istraživacki tim Istraživačko-izdavačkog centra Demostat, kojim je rukovodio sociolog Srećko Mihailović.

Istraživanje se bavi i drugim temama, pored ostalog, kako žive građani Srbije, čega se plaše i da li imaju nadu u promenu nabolje, odnosom građana prema demokratiji i političkim partijama, ali i šansama predsedničkog kandidata vlasti i opozicije na izborima iduće godine.

Kako ja najavljeno, nalazi će detaljnije biti predstavljeni na konferenciji za novinare u sredu.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.