Istražitelj: Šumaher vozio osam metara van staze

Izvor: Politika, 08.Jan.2014, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istražitelj: Šumaher vozio osam metara van staze

Tužilac Albervila Patrik Kensi rekao je da je sedmostruki svetski šampion Formule jedan Mihael Šumaher vozio osam metara van označene staze prilikom nesreće, kao i da je teško proceniti kojom se brzinom kretao.

„Istraga dobro napreduje. Ako je potrebno analiziraćemo kadar po kadar snimka sa njegove kacige...„, rekao je Kinsi na konferenciji za medije.

Kinsi je izneo podatke koje su istražitelji dobili pošto su pregledali dvominutni snimak sa kamere koja je bila >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << na Šumaherovoj kacigi.

„On je pratio crvenu stazu, a onda je sišao sa nje. On je očigledno izuzetno dobar skijaš, ali je jedna od njegovih skija udarila u kamen zbog čega je pao i udario glavom o kamen. Kamen u koji je udario je osam metara van piste, a on je pao devet metara van piste”, kazao je Kinsi.

Tužilac Albertvila je rekao da nije moguće utvrditi kojom brzinom se Šumaher kretao.

„Kad je otišao van staze on nije usporio, ali ne možemo da kažemo tačno koliko se brzo kretao”, kazao je on.

Kinsi je naveo i da nije bilo dovoljno snega na delu staze gde je Šumaher pao, ali je i isključio da je problem sa skijama bio uzrok nesreće.

On je dodao i da ovo nije prva nesreća u tom području koju istražuju.

Šumaher se 29. decembra 2013. teško povredio tokom skijanju u francuskim Alpima, zbog čega je u komi s neizvesnim izgledima na oporavak.

Sedmostruki svetski šampion Formule jedan je dva puta operisan, a njegovo stanje francuski lekari opisuju kao kritično, ali stabilno.

Beta

objavljeno: 08.01.2014.

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Snimak sa kacige pokazao: Šumaher izleteo sa staze!

Izvor: Press, 08.Jan.2014

Dvominutni snimak kamere koja je bila pričvršćena za Šumaherovu kacigu pokazao je da je on skijao devet metara van staze kada je izgubio ravnotežu i pao, udarivši glavom u stenu...Javni tužilac Albervila Brus Kinsi naglasio je da brzina kojom je Šumaher vozio "nije bila važan element istrage"...On...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.