Izvor: B92, 22.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga zbog ratnog zločina

Beograd -- Tužilaštvo za ratne zločine Srbije traži istragu protiv dve osobe osumnjičene za ubistvo šest hrvatskih civila 1992. kod Karlovca.

Reč je o civilima starim između 70 i 80 godina, ubijenim u selu Banski Kovačevac u Hrvatskoj, u martu 1992, saopšteno je iz tužilaštva. Osumnjičeni P.B. i R.V. bili su pripadnici organa bezbednosti samoproglašene SAO Krajine iz 4. čete 4. bataljona vojne formacije SAO Krajina.

Tužilaštvo, navodi se u saopštenju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << raspolaže dokazima da je od 19. do 23. marta 1992. P.B. naredio i sa R.V. izvršio zločin u mestu Banski Kovačevac.

Oni su pucali na hrvatske civile Grgu Mihalića, Baru Mihalić, Katu Mihalić, Veroniku Krupić, Maru Lesar i Maru Đerek u dvorištu jedne kuće, a potom su njihova tela bacili u bunar i minirali ga. Sve žrtve su imale između 70 i 80 godina i nisu izbegle iz sela zajedno sa ostalim stanovništvom.

Reč je o predmetu "Banski Kovačevac", koji je državno tužilaštvo Hrvatske ustupilo Tužilaštvu za ratne zločine Srbije u maju ove godine na osnovu Sporazuma o saradnji u progonu učinilaca krivičnih dela ratnih zločina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.