Istraga zbog nereda u Mitrovici

Izvor: RTS, 01.Jun.2010, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga zbog nereda u Mitrovici

Policija traga za demonstrantima koji su u nedelju na mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici kamenicama lakše povredili dvojicu policajaca, saopšteno iz KPS-a.

Zamenik regionalnog direktora Kosovske policijske službe Ergin Medić izjavio je da policija traga za demonstrantima koji su u nedelju na glavnom mostu na Ibru u Kosovskoj Mitrovici kamenicama lakše povredili dvojicu policajaca.

Medić je naveo da se traga za dvojicom demonstranata, ne navodeći njihov identitet >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i nacionalnost zbog interesa istrage, jer su tokom sukoba Srba i Albanaca na mostu u Kosovskoj Mitrovici kamenicama pogodili dvojicu pripadnika specijalne jedinice KPS-a.

On je rekao da je policija pokrenula istragu u "slučaju izazvanja opšte opasnosti protiv nepoznatog lica" koje je tog dana otvorilo vatru iz automatskog oružja i da se u ovom slučaju traga za dokazima i lokacijom odakle je pucano.

Na sastanku predstavnika političkih i bezbednosnih struktura u Kosovskoj Mitrovici ocenjeno je da je reakcija KPS-a bila dobra.

Predstavnik Kfora na ovom sastanku je naglasio da su Kosovska policija i Euleks obavili dobar posao, dok su vojnici Kfora sve vreme bili spremni da intervenišu.

Posle okupljanja na glavnom mostu u Mitrovici, pripadnici bivše Oslobodilačke vojske Kosova koji su organizovali protest zbog održavanja izbora u severnom delu grada, saopštili su da se distanciraju od pokreta "Samoopredeljenje" koji je, kako se naglašava, želeo da izazove nerede.

U saopštenju, koje je potpisao Muharem Džemaili, predsednik udruženja veterana OVK, navodi se da su organizatori protesta bila udruženja proistekla iz OVK, a ne pokret "Samoopredeljenje", kako je objavljeno u nekim medijima.

"Proteste su deklarativno podržali neki opozicioni politički subjekti i nevladine organizacije, dok je jedini politički subjekt koji nas je podržao i sa čijim predsednikom smo imali sastanak bio Pokret za ujedinjenje", kazao je Džemailji.

On je zahvalio i KPS-u koja je, kako je rekao, zajedno sa veteranima OVK, dala doprinos da ne "dođe do eskalacije nasilja".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.