Istraga protiv bivšeg brazilskog predsednika Lule da Silve

Izvor: Blic, 07.Apr.2013, 02:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga protiv bivšeg brazilskog predsednika Lule da Silve

Brazilsko državno tužilaštvo tražilo je od policije da ispita navode da je bivši predsednik Luis Inasio Lula da Silva umešan u kupovinu glasova u parlamentu, za šta je već osuđeno više njegovih bliskih saradnika.

U saopštenju tužilaštva je navedeno da je nalog za istragu dat na osnovu svedočenja biznismena Markosa Valerija, koji je rekao da je Silva znao za šemu kupovine političke podrške, kao i da je od toga imao finansijsku korist.

Silva je negirao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sve optužbe.

Valerio je prošle godine osuđen na više od 40 godina zatvora jer je učestvovao u operacijama davanju novca poslanicima u zamenu za njihovu podršku Lulinoj politici.

U decembru je osuđeno još 24 pomoćnika i saradnika bivšeg predsednika.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.