Istraga: Posada potonulog trajekta bila pijana

Izvor: Beta, 09.Okt.2019, 11:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraga: Posada potonulog trajekta bila pijana

Istraga o prošlogodišnjem potonuću prepunog trajekta nedaleko od pacifičke države Kiribati, kada je poginulo 95 ljudi, pokazala je da je posada broda bila pijana i da oronulo plovilo nije imalo dozvolu za prevoz putnika.Nesreću je preživelo samo pet putnika i dva člana posade, od ukupno 102 osobe na brodu.Drveni katamaran je isplovio 18. januara 2018. Počeo je da se raspada pola sata kasnije, da bi na kraju potonuo.Istraga koju je zatražila vlada Kiribatija otkrila je da su kapetan broda i posada neumereno pili na radnom mestu, što je "svakom pijanom članu posade davalo osećaj snage i moći da samostalno donosi odluke".

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Istraga: Posada potonulog trajekta bila pijana

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Okt.2019

Istraga o prošlogodišnjem potonuću prepunog trajekta nedaleko od pacifičke države Kiribati, kada je poginulo 95 ljudi, pokazala je da je posada broda bila pijana i da oronulo plovilo nije imalo dozvolu za prevoz putnika...Nesreću je preživelo samo pet putnika i dva člana posade, od ukupno 102...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.