Istorijska poseta Vučića Istočnom Sarajevu

Izvor: RTS, 07.Sep.2017, 18:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Istorijska poseta Vučića Istočnom Sarajevu"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je Istočno Sarajevo i sa rukovodstvom tog grada razgovarao o tome kako Srbija može da pomogne, a preneo je da je imao plodotvorne razgovore sa rukovodstvom BiH i da očekuje da će takva atmosfera vladati i ubuduće u odnosima dve države. Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković ocenio je da je Vučić najvažniji gost koji je došao u taj grad od osnivanja 1993. godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Aleksandar Vučić je naveo da je na sednici Vlade Srbije danas prošla odluka o podršci Istočnom Sarajevu, između ostalog, i za izgradnju Trga, ali i različitih infrastrukturnih projekata na teritoriji opštine Pale.

"Nadam se da ćemo moći nešto da pomognemo i Trnovu i Sokocu, Istočnom Starom Gradu, Istočnoj Ilidži, ali neću da obećavam previše", rekao je Vučić.
On je istakao da Srbija danas ima dovoljno novca i dodao da se nada da će takve prilike biti i sledeće godine i svake druge.
"Verujem da će ljudi u Istočnom Sarajevu moći da računaju na našu još veću i snažniju podršku", istakao je Vučić.
Podsetio je da je pomoć za Republiku Srpsku u iznosu većem od pet miliona evra najavljena na sednici Vlade Srbije.
"Ovo danas što smo rekli u razgovoru sa Draganom (Čovićem) i (Bakirom) Izetbegovićem vrlo brzo ćemo ići sa tim. Ne volim da nešto obećam, a da to ne uradimo", rekao je Vučić i poručio da će ubuduće biti samo dobrih iznenađenja.
On je zahvalio svima na gostoprimstvu, kao i ljudima koji su ga dočekali ispred zgrade Gradske uprave u Istočnom Sarajevu.
Predsednika Srbije je jedna novinarka podsetila da je nekad bio vojnik JNA na tom mestu, budući da se preko puta zgrade Gradske uprave u Istočnom Sarajevu nalazi kasarna "Slobodan Princip Seljo", a Vučić je rekao:
"Ovde su me prvi dan doveli u 'Slobodan Princip Seljo', tu smo zadužili uniforme, a onda su nas vodili u drugu kasarnu... ovaj prostor sam prepoznao tek kada sam video ove dve zgrade u originalnom obliku", naveo je Vučić.
Predsednik Srbije sutra nastavlja posetu BiH razgovorom sa članovima Kolegijuma oba doma Parlamentarne skupštine BiH, kao i sastankom sa predsedavajućim Saveta ministara Denisom Zvizdićem.
"Vučić najvažniji gost od osnivanja grada 1993. godine"
Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Nenad Vuković je, posle sastanka sa predsednikom Srbije, srpskom delegacijom i šest načelnika opština Istočnog Sarajeva zahvalio Vučiću što je, kako je rekao, našao za shodno da u okviru posete BiH nađe vremena i interesovanja za Istočno Sarajevo.

Posebno je zahvalio što je pre nekoliko dana odobren novac za Republiku Srpsku za investicije na prostoru Istočnog Sarajeva, a kako je čuo od predsednika, već je i uplaćen.
"Imamo obećanje i na tome smo zahvalni da će Srbija i u narednom periodu u skladu sa mogućnostima odvajati sredstva i pomagati koliko je moguće", rekao je Vuković.
Navodeći da je predsednika Vučića upoznao sa nastankom grada, univerziteta, prirodnih potencijala i dosadašnjeg razvoja, Vuković je rekao da je današnji susret bio prilika da zahvali na svemu što je Srbija učinila za Republiku Srpsku, a posebno za Istočno Sarajevo.
"Mi smo zaista zahvalni i ovu posetu smatramo istorijskom, kao i da je ona važna kako za grad Istočno Sarajevo, tako i za Republiku Srpsku", rekao je Vuković novinarima.
On je predsedniku Vučiću poklonio ikonu Svetog Petra Sarajevskog Zimonjića.
Vučić je danas započeo bilateralnu posetu Sarajevu tokom koje se susreo sa članovima Predsedništva BiH. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić s rukovodstvom BiH: Pomoći ćemo Istočnom Sarajevu i Palama

Izvor: BKTV News, 07.Sep.2017

Predsednik Srbije posetio je danas Istočno Sarajevo i sa rukovodstvom tog grada razgovarao o tome kako Srbija može da pomogne...Vučić je rekao da je imao plodotvorne razgovore sa rukovodstvom BiH i da očekuje da takva atmosfera vlada i ubuduće u odnosima dve države...Vučić je naveo da je na...

Nastavak na BKTV News...

Vučić u pratnji Ivanića posetio Sabornu crkvu u centru Sarajeva

Izvor: RTS, 07.Sep.2017

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetio je Sabornu crkvu u centru Sarajeva, gde je razgovarao sa mitropolitom dabrobosanskim Hrizostomom. . Vučić je u Sabornu crkvu stigao u pratnji srpskog člana Predsedništva BiH...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.