Istok Kanade paralisan zbog snežne oluje

Izvor: RTS, 01.Jan.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istok Kanade paralisan zbog snežne oluje

Hladan talas zahvatio Kanadu. Veliki snežni nanosi i jaki udari vetra smanjili vidljivost na nulu. Otkazani mnogobrojni letovi.

Veliki snežni nanosi i jaki udari vetra koji dostižu sto kilometara na sat pogodili su istočnu Kanadu i u nekim delovima danas smanjili vidljivost skoro na nulu i doveli do otkazivanja brojnih letova.

Između 25 i 35 centimetara snega palo je u toku novogodišnje noći oko Halifaksa, glavnog grada provincije Nova Škotska, a dodatnih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 30 centimetara palo je danas, saopštla je kanadska meteorološka služba.

Oko četrdeset letova za Montreal otkazano je ili odloženo, navodi se na internet sajtu aerodroma. Letovi su takođe otkazani za glavni grad Ostrva Princa Edvarda Šarlottaun, a zatvoren je most koji je jedina kopnena veza sa ostrvom, javila je kanadska televizija Si-Bi-Es.

Najmanje 3.000 domova u Novoj Škotskoj ostalo je bez struje, prema navodima lokalnih medija.

Hladan talas zahvatio je celu Kanadu sa temperaturama od minus 18 stepeni u glavnom gradu Otavi, do minus 41 stepen u Jelounajfu u Severozapadnim teritorijama.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.