Istočnoukrajinske snage samoodbrane kontrolišu vojnu bazu

Izvor: Blic, 27.Jun.2014, 10:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istočnoukrajinske snage samoodbrane kontrolišu vojnu bazu

Istočnoukrajinske snage samoodbrane samoproglašene Narodne Republike Donjeck, preuzele su kontrolu nad vojnom bazom, u kojoj su se nalazile snage ministarstva unutrašnjih poslova u centru Donjecka.

Pres služba Narodne Republike Donjeck (NRD) je saopštila da je vojska primila naređenje ministarstva odbrane Ukrajine da započnu akciju protiv predstavnika NRD.

Vojnici bataljona Vostok su došli na razgovore sa predstavnicima provladinih snaga i počela je razmena vatre. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Nakon prestanka vatre, kontrolu nad bazom preuzele su samoodbrambene snage, prenela je ruska agencija Itar-Tas s.

Očevici su rekli da je jaka vatra iz automatskog oružja započela posle 18 sati po lokalnom vremenu, a da je saobraćajna policija zaprečila obližnje ulice i nije dozvoljava saobraćaj.

Za sada nema podataka da li je u razmeni vatre bilo žrtava.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.