Ističe rok za upis na fakultete

Izvor: B92, 14.Jul.2023, 11:15

Ističe rok za upis na fakultete

Beograd -- Rok za upis studenata na svim fakultetima Univerziteta u Beogradu ističe danas.

Kako se navodi u opštim odredbama UB neophodno je da svi fakulteti UB do sutra dostave konačne rezultate upisa i podatke o broju preostalih mesta.

Nakon prvog upisnog roka, na pojedinim fakultetima na kojima je preostalo mesta raspisan je dodatni upisni rok, pa je za upis na Šumarski, Poljoprivredni, Fizički, Tehnološko - metalurški, Gradjevinski i Biološki upis bio moguć >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i bez polaganja prijemnog ispita ponovo.

Naime, brucoši koji su na nekom od fakulteta UB položili prijemni iz srodnih predmeta kao što su matematika, sociologija, hemija, fizika ili biologija na fakultete koji su raspisali ovaj dodatni rok mogli su da se upišu bez polaganja prijemnog.

Drugi upisni rok, prema opštim odredbama BU, počeće prijavljivanjem kandidata 31. avgusta i 1. septembra, a polaganje prijemnih ispita obaviće se 4. i 5. septembra.

Objavljivanje preliminarnih rezultata obavezno je do 6. septembra, a konačnih rang lista do 11. septembra.

Upis kandidata u drugom upisnom roku, prema ovim odredbama, mora biti završen do 14. septembra, a fakulteti su u obavezi da konačne rezultate upisa dostave UB do 15. septembra.

Ukoliko na nekom od fakuleta posle drugog upisnog roka ostane nepopunjenih mesta, fakultet može raspisati i treći upisni rok.

Prijavljivanje kandidata u trećem upisnom roku obaviće se 18. i 19. septembra, a polaganje prijemnih rezervisano je za 20. i 21. septembar.

Preliminarni rezultati trećeg upisnog roka moraju biti objavljeni najkasnije 22. septembra do 12.00 sati, a konačni najkasnije 28. septembra do 16.00 sati.

Upis kandidata mora biti završen 29. septembra, a fakulteti rezultate moraju dostaviti UB do kraja tog dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.