Ispovest devojčice (11) koja se u školu vraća kao dečak

Izvor: Blic, 03.Sep.2013, 21:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispovest devojčice (11) koja se u školu vraća kao dečak

Jedanaestogodišnja Kanađanka po imenu Rena ovog septembra će se vratiti u školsku klupu predstavljajući se po prvi put onako kako se i oseća - kao muško. Njeni roditelji su otkrili medijima da je primala injekcije kojima se odlaže pubertet, kako bi imala vremena da se prilagodi životu u ulozi dečaka po imenu Ren.

Ren Kaufman (11) je spreman da započne život kao dečak, kako se oduvek i osećao. Njegovi nastavnici i deca iz razreda obavešteni su o transformaciji i više >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ga neće posmatrati kao devojčicu, a on će koristiti muške svlačionice i toalete.

Rena, kako se zvala od rođenja, oduvek je znala da je drugačija, ali je njenim roditeljima trebalo vremena da shvate da nije samo muškarača i da se oseća kao da je zarobljena u tuđem telu.

Devojčica je od malih nogu nosila kratku kosu, oblačila se u kostime superheroja iz stripova, a oko treće godine je pitala roditelje kada će konačno postati dečak. Njena mlađa sestra Ejmi obavestila je roditelje da Rena želi da postane muško.

- Rekla mi je: "Znaš, mama, Rena je dečak i rekla mi je da ti to kažem" - seća se majka Kaufman.

"Znam da sam drugačija"

Kada je napunila devet godina, Rena je rekla roditeljima:

- Znam da sam drugačija. Svakog dana to osećam i ne mogu da budem srećna kao devojčica.

Majka joj je odgovorila da konačno razume kako joj je i da će učiniti sve da joj pomogne.

Uz pomoć Krisa Velsa, sa Instituta za studije seksualnih manjina, Rena je započela transformaciju. Dobila je injekcije kojima se odlaže pubertet i uskoro će se školskim drugarima po prvi put predstaviti kao Ren. Imaće vremena do 16. godine da odluči da li definitivno želi da započne tretman muškim hormonima i kasnije se podvrgne operaciji promene pola.

Kako prenosi "Dejli mejl", Ren je rekao da ga ponekad zadirkuju, ali da može da izađe na kraj s tim.

- Kada niste svoji, to je tužno i deprimirajuće. Drago mi je što sam rekao svima kako se osećam - kaže Ren.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.