Islamska država: Alžirac s mačetom je naš vojnik

Izvor: B92, 07.Avg.2016, 16:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamska država: Alžirac s mačetom je naš vojnik

Islamska država preuzela je odgovornost za napad mačetom koji je u subotu u belgijskom gradu Šarlroa izveo 33-godišnji Alžirac.

On je ranio dve policajke i kasnije preminuo od rana vatrenim oružjem koje mu je zadao njihov kolega.

AFP prenosi da je agencija Amak, povezana s Islamskom državom, objavila da je napadač bio "vojnik" ove ekstremističke organizacije i da je ovaj napad usledio "kao odgovor na pozive da se za mete koriste građani" zemalja koje su deo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koaliacije na čelu sa SAD koja bombarduje Islamsku državu u Siriji i Iraku.

Rojters je javio da su belgijski tužioci identifikovali napadača samo inicijalima K.B. i da su naveli da je živeo u Belgiji od 2012. i imao je krivični dosije u toj zemlji.

Rojters podseća da je on prilikom napada u blizini policijske stanice u centru Ssarlroa uzvikivao "Alahu akbar" (Bog je veliki).

Belgijski premijer Ssarl Mišel ovaj napad je nazvao terorističkim činom.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.