Islamisti ubila otetog Japanca?

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Jan.2015, 17:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamisti ubila otetog Japanca?

Pripadnici ''Islamske države'' objavili su snimak na kom japanski državljanin Kendži Goto drži fotografiju ubijenog Harune Jukave.

Vlada Japana je tokom dana nastavila sa pokušajima da spasi dva taoca koje Islamska država prijeti da će ubiti, ali u tom procesu nije postigla značajniji napredak, što je potvrđeno audio snimkom u kom Goto govori o tome da je Jukava ubijen odsjecanjem glave.

On je u snimku takođe naveo da Islamska država ne traži novac za njegovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << oslobađanje, kako je prethodno objavljeno, već da su kao uslov naveli puštanje na slobodu jedne od njihovih “sestara“ koje su zarobljene u Jordanu.

Ipak, analitičar zbivanja u Siriji i Iraku Čarli Vinter izrazio je sumnju u autentičnost snimka, jer na njemu nema nikakvih oznaka Islamske države, iako je sigurno da je na njemu jedan od zarobljenih Japanaca, prenosi B92.
Pogledaj vesti o: Japan

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Japan daje novac za borbu protiv ID

Izvor: Šumadija Press, 25.Jan.2015, 15:33

Nakon što su pripadnici Islamske države objavili snimak na kom japanski državljanin Kendži Goto drži fotografiju ubijenog Harune Jukave, Vlada Japana najavila da će novac tražen za otkup usmeriti na borbu protiv ID.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.