Izvor: Nezavisne Novine, 11.Jul.2017, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamisti potvrdili da je Bagdadi mrtav

BAGDAD-Teroristička grupa "Islamska država" potvrdila je da je njen lider Abu Bakr el Bagdadi mrtav, javio je televizijski kanap "Al Sumarija" pozivajući se na izvor iz iračke provincije Nineveh.

Izvor je rekao da su teroristi objavili kratko saopštenje o pogibiji Bagdadija, kao i ime "novog kalifa".

Rusko Ministarstvo odbrane u junu je saopštilo da je Bagdadi najvjerovatnije ubijen u napadu ruskog vazduhoplovstva na komandni štab islamista u južnom predgrađu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << sirijskog grada Rake krajem maja.

Bagdadi se pojavio u medijima prvi put 2014. godine, kada je objavio osnivanje "kalifata" na Bliskom istoku.

Mediji su od tada više puta izvijestili da je vođa islamista ubijen, ali to nikada nije bilo potvrđeno.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Islamska država: Bagdadi je mrtav, imamo novog kalifa

Izvor: B92, 11.Jul.2017

Moskva -- Islamska država je navodno potvrdila da je njen dosadašnji lider Abu Bakr al Bagdadi ubijen, prenosi TV kuća Al Sumarija...Kako prenosi ruski TASS, mreža se poziva na izvor iz Iraka, koji tvrdi da je ID sastavila kratko saopštenje u kome objavljuje da je Bagdadi mrtav...U kratkom saopštenju...

Nastavak na B92...

ISIS potvrdio: Naš vođa je mrtav!

Izvor: Mondo, 11.Jul.2017

Teroristička "Islamska država" potvrdila je da je njen lider Abu Bakr al Bagdadi mrtav, javio je televizijski kanal Al Sumarija pozivajući se na izvor iz iračke provincije Nineveh...Foto: Svreesnhot..Izvor je rekao da su teroristi objavili kratko saopštenje o pogibiji Bagdadija, kao i ime "novog...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.