Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jun.2017, 21:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Islamisti izvršili novi hemijski napad u Iraku

MOSUL - U napadu hemijskim oružjem koji su izvršili militanti "Islamske države" u Al Zandžali kvartu u zapadnom dijelu Mosula stradalo je 13 osoba, prenijeli su lokalni mediji.

Posljednji napad u Mosulu, u kojem su žrtve uglavnom žene i djeca, deveti je napad islamista hemijskim oružjem.

Mediji su ranije prenijeli da militanti koriste otrovne supstance prilikom bombardovanja, gađanja raketama, kao i u napadima miniranim automobilima.

Iz UN je saopšteno >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << da je više od 231 civila poginulo u pokušajima da napuste Mosul u periodu od 26. maja do danas, od toga njih 204 je u samo tri dana stradalo prošle sedmice, prenosi "Sputnjik".

Iračke snage se od oktobra bore za oslobađanje ovog područja i civila, koji nisu u mogućnosti da napuste Mosul, jer ih militanti koriste kao živi štit.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

NOVI HEMIJSKI NAPAD Islamisti ubili 13 osoba u zapadnom delu Mosula

Izvor: Blic, 08.Jun.2017

U napadu hemijskim oružjem koji su izvršili militanti Islamske države u Al Zandžali kvartu u zapadnom delu Mosula stradalo je 13 osoba, preneli su lokalni mediji...Ninth Chemical Attack by #Daesh Kills Women and Children in #Mosul: https://t.co/FgQ3mw6bgz via @SputnikInt #Iraq pic.twitter.com/sYImMayCBu..Poslednji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.