Irvasi zakrčili tunel bežeći od vrućine

Izvor: Blic, 05.Avg.2014, 18:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Irvasi zakrčili tunel bežeći od vrućine

Norveške vlasti su bile primorane da zatvore jedan autoput u artktičkoj oblasti, nakon što je krdo irvasa, tražeći sklonište od visokih temperatura, ušlo u jedan saobraćajni tunel.

- Putari su bezuspešno pokušavali da isteraju irvase iz tunela. Nakon nekoliko sati oni bi se opet vratili - izjavio je Tor Inger Helander, šef putarske službe, lokalnom listu "Finmark dagblad".

Živa u termometru premašila je u ponedeljak 22 stepena, a zahlađenje se može >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << očekivati tek od petka. Ovo je jedno od najtoplijih leta u istoriji Norveške.

Nakon zatvaranja autoputa, vozači su prinuđeni da zaobiđu tunel Stalogargo i da do Hamerfesta stignu okolnim, 2,3 kilometara dužim putem.

- Kada su vrućine, irvasi ulaze u tunel, ali iz iskustva znamo da će iz njega sami izaći čim padne temperatura - objasnio je Helander.

- Ne možemo da angažujemo radnike 24 časa dnevno da bismo jurili irvase - rekao je on, obrazlažući odluku o zatvaranju autoputa.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.