Iranski vojni brodovi ušli u Sredozemno more

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Feb.2012, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Iranski vojni brodovi ušli u Sredozemno more

TEHERAN -

Komandant mornarice Irana, admiral Habibolah Sajari izjavio je da su iranski vojni brodovi ušli danas u Sredozemno more, da bi zemljama regiona "pokazali moć Islamske Republike Iran, ali i preneli poruku mira i prijateljstva Teherana".

"Strateška mornarica Islamske Republike Iran prošla je kroz Suecki kanal drugi put od islamske revolucije (1979. godine)", rekao je Sajari, javila je iranska državna novinska agencija IRNA, preneo je AFP.

On nije precizirao >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koliko tačno brodova je prošlo kroz kanal, niti kakvu misiju planiraju da obave u Sredozemnom moru, ali je naveo da je flota prethodno pristala u saudijskoj luci Džedi.

Prema izveštajima iranskih medija, dva iranska broda, razarač Šahid Kvandi i brod za snabdevanje Harg bili su ukotvljeni u luci na Crvenom moru 4. februara.

Prisustvo Irana na Mediteranu februara 2011. godine izazvalo je snažnu reakciju SAD i Izraela, koji je tada stavio svoju mornaricu u stanje pripravnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Demonstracija sile

Izvor: RTV Pink, 18.Feb.2012

Iranski vojni brodovi ušli u Sredozemno more. . . Komandant mornarice Irana, admiral Habibolah Sajari izjavio je da su iranski vojni brodovi ušli danas u Sredozemno more da bi zemljama regiona "pokazali moć Islamske Republike Iran , ali i preneli poruku mira i prijateljstva Teherana". .

Nastavak na RTV Pink...

Iranski vojni brodovi prošli kroz Suec

Izvor: Mondo, 18.Feb.2012

Prvi put od 1979. godine ratni brodovi irana prošli su kroz Suecki kanal i ušli u Sredozemno more da bi zemljama regiona "pokazali moć Islamske Republike Iran".

Nastavak na Mondo...

Iranski ratni brodovi u Sredozemnom moru

Izvor: NoviMagazin.rs, 18.Feb.2012

Iranski ratni brodovi ušli su danas u Sredozemno more, pošto su prošli kroz Suecki kanal. Teheran poručuje da je cilj operacije da se pošalje 'poruka mira i prijateljstva zemljama u regionu', ali i 'da se pokaže moć Islamske republike Iran'.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Iranski ratni brodovi ušli u Sredozemno more

Izvor: Vostok.rs, 18.Feb.2012

18.02.2012. -..Iranski ratni brodovi su prošli kroz Suecki kanal i plove Sredozemnim morem, izjavio je danas komandant vojne mornarice Islamske republike admiral Habibola Sajari...On nije rekao ništa o broju brodova, naglasivši samo da je to 18. jedinica morskih snaga IRI". "Prema naredbi glavnog...

Nastavak na Vostok.rs...

IRANSKI BRODOVI U SIRIJI

Izvor: Kurir, 19.Feb.2012, 09:52

TEHERAN - Provokacija Zapada. Razarač i brod za snabdevanje iranske ratne mornarice uplovili su juče u Sredozemno more i pristali u sirijskoj luci Tartus, severozapadno od Damaska, kako bi održali vežbe. Pre toga, Iran je u Siriju poslao 15.000 vojnika...TEHERAN - Provokacija Zapada...Razarač i...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.